Nu încurca iubirea cu pasiunea

corpuri-avide-de-iubire

Nu încurca iubirea cu pasiunea. Iubirea e soare, pasiunea e scânteie. Pasiunea te orbește, iar soarele dă viață. Cel orbit de pasiune e gata să facă jertfe, dar iubirea adevărată nu cunoaște această noțiune. Ea nu jertfește, ci dăruie. Iubirea nu ia de la cineva pentru a da altcuiva. Iubirea e sensul vieții, iar viața nu poți nici sa o iei, nici să o dai; nu ai acest drept. Pasiunea e doar o iluzie a binefacerii, dar, de fapt aceasta e o flacără care îți arde sufletul, un incendiu orb și devastator. Atunci când te atrage corpul – e doar pasiune. Iubirea e atitudinea față de persoană, de suflet și nu față de corp.
Pasiunea durează puțin la fel ca orice foc, cât de devastator nu ar fi, într-un sfârșit se stinge. Rămâine doar cenușa și cicatricile în urma arsurilor. Pe când soarele e veșnic, el răsare în fiecare zi. Chiar dacă soarele apune seara sau e acoperit de nori, într-un sfârșit razele lui te vor umple de viață, deoarece noaptea se termină în fiecare dimineață, ia după orice furtună, cât de puternică nu ar fi, norii se risipesc, lasând caldura și lumina soarelui să răzbată prin ei.
Iubirea manifestă o preocupare neegoistă pentru interesele celuilalt. Pasiunea, însă, este egoistă, restructivă. Te gândești: „Ce câștig din asta?”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: