Povestea Anei. Prolog

image

Ştii oare tu cum e să te simți de parcă lumea se prăbuşeşte? Cum e să te simți îngropată în ruinile propriei vieți?  Cum e atunci când, într-o secundă, tot ceea ce ai costruit cu atâta râvnă, în care ai depus tot sufletul,  cade asemeni unui castel făcut din cărți de joc? Când îți pare că defapt asta nu e adevărat,  că e doar un vis urât, din care tot încerci să te trezeşti, iar imaginile devin tot mai reale şi vocile celor din jur – tot mai aproape?   Când înțelegi că totul e defapt realitate şi lumea ta chiar s-a ruinat? Ce simți atunci? Şi cum e să vezi că acele persoane, cărora le-ai încredințat totul, îți îngroapă acest tot? Tu încerci să le opreşti, strigi, te zbați în agonie, iar ele, râzând, îți împlântă tot mai adânc cuțitul în piept.
Ce am simțit eu oare atunci când mi-ai zis că nu vrei să mă mai vezi,  că ți-e silă şi scârbă de mine? Când m-ai pus în fața oglinzii şi m-ai întrebat: „Chiar crezi că un bărbat ca mine, care vine dintr-o familie de elită, cu bani şi maşină, m-am gândit să am o relație serioasă cu o sperietoare de la țară?” Îmi spuneai sarcastic că nu am nici cea mai mică ideie cum ar trebui să mă îmbrac, că port aceeaşi pereche de blugi şi papuci în fiecare zi, că nu ştiu ce înseamnă aia machiaj. Mă tot întrebai retoric ce o să ajung eu, ce viitor am. Îmi spuneai că locul meu e defapt e pe deal cu sapa în mână,  sau, în cel mai bun caz la o gheretă din piață. Iar eu stăteam în genunchi în fața ta şi te rugam cu lacrimi în ochi să te opreşti. Te imploram să nu mă laşi. Eram gata să-ți iert toate insultele, doar să mă strângi în brațe şi să-mi spui că vei fi cu mine mereu. Dar tu ai plecat, împingându-mă cu dispreț la o parte din calea ta. Şi la ieşire mi-ai aruncat 2 bancnote de 200, zicându-mi să-mi iau o pereche de blugi noi. Atât valoram atunci pentru tine. Atât valoram eu şi pruncul ce-l purtam. Atât valora copilul tău.
Şi de unde să găseşti puteri să te ridici din gunoi şi să-ți începi viața de la capăt? Dar am găsit de undeva. Nu degeaba se spune că: „Ce nu te omoară, te face mai puternic.” Da, te face mai puternic şi mai precaut.
Am construit o lume nouă doar pentru mine şi copilul meu. În lumea asta nu există loc pentru bărbați. Şi unica persoană de gen masculin ,după care alerg şi în fața căruia îngenunchez, e fiul meu. El e cel care îmi dă forțe noi şi încredere într-un viitor luminos. El e sprijinul şi alinarea mea. Iar tot ce am obținut până acum, am obținut datorită lui. Lui îi ofer toată iubirea şi gingăşia mea.
Îți seamănă leit, iar de câte ori îl privesc, îmi aduc aminte de tine, de ultima noastră întâlnire, atunci când ne-ai aruncat la gunoi şi pe mine, şi pe el. Nu-mi amintesc cum ne-am întâlnit prima dată, cum mă purtai pe palme, cum mă întâmpinai de la ore cu flori, cum îmi spuneai că sunt deosebită. Îmi amintesc momentul din fața oglinzii şi toate cuvintele urâte. Astfel amintirile nu mă mai dor căci înțeleg că, defapt nu am pierdut nimic ci m-am debarasat de lucruri rele. Ura a devenit pentru mine cel mai bun anestezic. Anume ea îmi stinge durerea pe care mi-ai provocat-o.          Urându-te, m-am dezvățat să iubesc aşa cum o femeie iubeşte un bărbat. Am mai zis că în viața mea este doar un loc pentru un singur bărbat şi acest loc e ocupat de fiul meu. Doar pentru el eman căldură, el e cel care vede în mine cea mai bună şi gingaşă ființă din lume. Însă cum ies din casă, îmi învălui sufletul în gheață. Mulți mă asociază cu Regina Iernii din povestea lui Andersen. La serviciu sunt robotul cu inima de piatră. Răceala ce o eman se simte de departe.
Eu sunt Ana, femeie de fier cu inima de piatră şi rațiune de oțel.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: