Fii destul de puternică să pleci

image

Cine eşti tu? O femeie care iubeşte. Un om cu ochi, care văd ce e mai bun şi frumos în lume, cu mâini, care binecuvântează pe alții, cu zâmbet, care poate lumina un întreg oraş şi cu inimă, care poate să înmoaie până şi pietrele.
   Iubeşti, pentru că mereu ai făcut asta, fără rețineri. Te deschizi în relații, dai voie oamenilor să intre în sufletul tău, te dăruieşti toată- uneori până la autodistrugere, uneori celor care nu merită. Din păcate, un om cu aşa inimă mare, cum eşti tu, poate rămâine cu nimic.
Doar pentru că iubeşti, nu înseamnă că ai puterea să schimbi oamenii. Uneori ai parte de relații  care, într-un sfârşit, îți sfâşie inima. Iubeşti persoane care te trădează, îți provoacă durere, se comportă cu tine ca cu un nimeni,  uneori te ignoră, iar tu rămâi cu gustul amar al ruşinii.
Deoarece iubeşti atât de puternic, tu meriți să fii iubită la fel de puternic.
Dacă eşti într-o relație în care partenerul îți provoacă suferință- emoțională sau fizică, nu te respectă, nu te prețuieşte şi nu te iubeşte, atunci, te rog, găseşte în tine puteri sa pleci. Viața e prea scurtă ca să rămâi alături de cel care te răneşte, te seacă de energie şi te face nefericită.
Tu meriți mult mai mult. Tu meriți să fii respectată. Tu nu eşti secundară, nu eşti aventură, nu eşti fata cu care îşi scrie mesaje pe ascuns la miez de noapte, nu eşti sac de box, nu eşti stație pit-stop  unde el se alimentează şi îşi repară defecțiunile înainte de a porni în călatoria lui prin viață. Nu eşti variantă de rezervă ori o comoditate. Tu eşti unică, eşti adevărată. Tu eşti femeia care merită un zâmbet în fiecare dimineață când se trezeşte, care merită fericirea. Eşti cea la care el trebuie să se gândească în fiecare minut, nu doar atunci când se plictiseşte.  Tu eşti o femeie vrednică, iar dacă el nu înțelege asta, nu te prețuieşte şi nu se atârnă în modul cuvenit față de tine, trebuie să fii suficient de puternică încât să te întorci cu spatele şi să pleci.
Relațiile de cuplu nu sunt niciodată uşoare, îți încâlcesc totul: gândurile, faptele. Dar, necătând la asta,  ele trebuie să aducă fericire, să-ți umple viața, nu să ți-o sece. Trebuie să ai alături acea persoană care te va face să iubeşti viața şi pe tine în ea. Dacă iubeşti pe cineva care face totul invers, trebuie să-l laşi. Trebuie să te debarasezi de atingerile , de sărutările, de zâmbetul lui. Deoarece, dacă toate astea sunt umbrite de lucruri mult mai dureroase, atunci, nu contează câte zâmbete, săruturi şi atingeri vor fi- într-un sfârşit vei rămâne cu sufletul făcut țăndări.
Trebuie să găseşti puteri să mergi mai departe, să-ți cunoşti valoarea şi să ştii că există acel cineva care se va atârna față de tine aşa cum meriți cu adevărat. Uneori doar iubirea ta nu e de ajuns, tu nu poți să corectezi oamenii, să duci pe umeri greul relației şi nu porți nici o vină pentru asta.
Găseşte puteri să vezi realitatea, să înțelegi că meriți mai mult, deoarece poți oferi acest mult persoanei pe care o iubeşti. Să ştii că ai făcut tot ce ți-a stat în puteri să salvezi relația voastră. Dar a venit timpul să te salvezi şi pe tine.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: