5 autori pe care merită să-i citeşti.

Buna dimineata!!!

Azi vin la voi cu o recomandare de autori pe care face sa-i cititi. E o parere proprie, bazata pe preferintele care le am eu referitor la lectura. Deci sa incep:

1. Erich Maria Remarque- cei care ma cunosc stiu bine ca Remarque e scriitorul meu preferat. Romanele lui sunt triste dar profunde. Sunt opere care, pe langa faptul ca au paginile pline de fraze inaripate, frumoase,  iti deschid ochii si te fac sa privesti lumea cu alti ochi. El abordeaza altfel decat sunteti obisnuite sa cititi in carti, tema dragostei, prieteniei, relatiilor interumane. 

2. Stephen King – ati privit vreodata filmul „The green mile”? Eu, nefiind amatoare de filme, l-am vizionat cu sufletul la gura, iar Tom Hanks, prin jocul lui actoricesc perfect, a devenit actorul meu preferat. Ei bine, romanul cu acelasi nume e scris de Stephen King. Iar daca vreti sa incepeti a face cunostinta cu operele lui, recomand, ca prima citita sa fie „Culoarul mortii”. Prin stilul lui de horror grotesc, King pune in prim plan psihologia omeneasca, el reda perfect rautatea si fricile eroilor, materializandu-le si metamorfozandu-le in episoade de oribil. 

3. Paulo Coelho – oare este nevoie de o prezentare? Ei bine.  Romanele acestui autor iti dau aripi.  Sunt alternativa perfecta pentru teoriile scrise si rescrise din cartile de psihologie (pe care eu le urasc). 

4. Marin Preda – ar fi un mare pacat sa nu includ in aceasta lista si autorii romani.  Cartile lui Preda sunt greu de citit (uneori ai nevoie sa citesti de 2-3 ori frazele ca sa le descosi si sa le intelegi), dar te captiveaza. El stie sa aduca in prim plan trairile sufletesti ale oamenilor. Nemaivorbind de faptul ca in fiecare opera a lui, descoperi file din propria viata a autorului.

5. Daphne du Maurier – romanele acestei autoare sunt scrise exclusiv pentru femei. Dragoste, intriga, suspans – 3 cuvinte care descriu operele ei.  Iar pe langa asta, o redare excelenta a peisajelor, astfel incat, citind, te teleportezi parca in  Anglia acelor timpuri. 
As vrea sa stiu care sunt autorii vostri preferati?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: