Fitbook- prima agendă fitness pentru femeile din Moldova

 

Câteva luni în urmă am devenit fericita posesoare a primei agende fitness din Republica Moldova. Cunoscându-i autoarea, știam că trebuie curând să apară pe piață, știam că urmează să fie un produs WOW! și am făcut din timp precomanda.

Cu toate că internetul, Google Play, sunt pline de programe și aplicații destinate persoanelor care iubesc să-și planifice fiecare chițibuș, eu, totuși, am rămas adeptă a pixului și foii.  Din geantă nu-mi lipsesc niciodată agendele, caietele, carnețelele.  Astfel că apariția agendei fitness era o ușurare mare. Totuși nu-mi era într-atât de comod să-mi scriu meniul zilnic, efortul fizic la un loc cu programarile și planurile din agenda obișnuită, iar să stau cu rigla și creionul în mână, să fac tabele în carnețele și caiete obișnuite, cam nu îl socoteam un lucru serios.

Deci să încep. În ce constă această agendă, ce conține, ce plusuri și beneficii îți aduce?

Cum o deschizi, pe prima pagină găsești o listă de factori esențiali de care trebuie să ții cont atunci când vrei să începi un mod de viață sănătos și ulterior să slăbești, să te tonifiezi, să te menții. Desene drăguțe, pozitive, menite să te facă să ții minte informația chiar dacă nu dispui de o memorie la texte atât de bună (cum e cazul meu).

Urmează câteva pagini cu o introducere în bazele alimentației sănătoase,  informație simplă, pe înțeles care te ajută să-ți faci prima ideie despre regimul alimentar pe care  timp de 2 luni trebuie să ți-l faci și să-l urmezi, așa încât rezultatele să nu întârzie să apară. Vei învăța ce înseamnă proteină, carbohidrați, grăsimi, micro- și macronutrienți, vitamine și vei afla care este rolul lor în alimentație. La fel vei afla ce proporții ale lor sunt necesare zilnic (sau care le e limita) în dependență de scopul propus (slabire, menținere, adaugare masă musculară). Și desigur vei învăța cum să combini corect alimentele. Iar cel mai important e ca vei avea toată această informație mereu la îndemână, astfel  nu vei mai fi nevoită să dai de sute de ori search pe internet. E cool nu?

După ce citești și asimilezi informația primită, te apuci de ce e mai interesant: meniul zilnic. Ai 60 de foi, pentru fiecare zi, în care urmează să-ți notezi ce urmează să mănânci la dejun, prânz, cină, gustări, câte calorii, nutrienți consumi, cât și scăpările pe care le faci.

Eu obișnuiesc să-mi fac meniul în fiecare dimineață, până îmi fierbe cafeaua și se gătește dejunul. Dar așa cum port agenda cu mine mereu, fiecare ronțăială în afara regimului e notată și calculata. Astfel,după prima săptămână de folosire, am început să-mi dau seama câte greșeli fac și care sunt cauzele că corpul meu nu vrea să slăbească. Plus că și paginile arată rău atunci când sunt scrise peste tot cu denumiri de produse alimentare.  Deci după 7 zile a apărut un motiv (destul de banal, dar foarte eficient) să fiu disciplinată: alimentele pe care le consum să se încadreze în locul destinat scrierii lor. Asa, ca un challenge. 🙂

La sfârșitul agendei găsiți o pagină dedicată  măsurărilor și urmăririi greutății, plus câteva foi dedicate notițelor. Nu le-am prea folosit căci nu dispuneam atunci de centimetru. Dar după cum vedeți, folosirea agendei a dat roade. Disciplinându-mi organismul, formându-mi un regim corect, urmând indicațiile din agendă,am reușit în câteva luni să scap de 7 kg de grăsime curată, dintre care 4 s-au dus fără efort fizic șicu multe încălcări (off… perioadă de adaptare).

wp-image--46390583

Aștept cu nerăbdare apariția unui nou lot de fitbook și, la sigur, mai procur nu una ci câteva agende minunate, așa încât să-mi ajungă pentru un an înainte.

Puteți și voi comanda Fitbook aici .

Iar procesul meu de slabire, succesele și eșecurile le urmăriți aici: MagicTaty

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: