9 metode care ajută să fii mereu în formă

Trăim într-o lume a contrastelor, o lume în care trebuie să le reușești pe toate, să ai un job, familie, casă, prieteni, și cel puțin un hobby. Ca să le reușească pe toate femeile secolului XXI sânt nevoite să trăiască într-un ritm nebun, unde uneori nici cafeaua nu mai ajută.
S-ar părea că pentru a primi doza necesară de odihnă e destul să te tăvălești o zi întreagă pe saltele moi, totuși din experiența a mii de femei pot spune sigur – nu ajută!
Tocmai de aceea există numeroase metode eficiente care te vor ajuta să-ți menții atât echilibrul fizic, cât și cel psihologic, iată 9 dintre ele:

1. Amână plăcerile pentru a le savura mai cu gust.


2ba88ebcf6fc563588102bb638ac516c.jpg
Deși vrem să ne alintăm în fiecare zi cu ceva apetisant, uneori e nevoie să „amânăm”pentru câteva zile plăcerea, pentru a o înzeci, e benefic atât pentru siluetă, cât și pentru antrenarea răbdării, deci chiar funcționează.

2. Primește plăcere de la proces, dar nu uita de rezultat.

Sigur că odată ce începi să creezi ceva, vrei cât mai curând să te bucuri de rezultat, vrei să finalizezi o carte, omițând vreo 50 de file, sau vrei să scoți cât mai curând checul de la cuptor, și în loc să-l coci la 180 de grade, îl coci la 250. Atunci când o să înveți să savurezi procesul, să faci totul practic ideal, vei fi împăcată cu tine, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

3.Odihna nu e pentru tolăneală, ea este pentru suflet


picnic-baskets-lifestyle-2-0.jpg

Încetează să-ți mai petreci nopțile prin cluburi, iar zilele în pat, asta nu e odihnă. Învață să petreci puținele zile libere într-un mediu plăcut sufletului, acolo unde poți să te simți cu adevărat răsfățată, unde ești cu adevărat fericită. Fii tu însuți în tot ce faci atunci când te odihnești, uită de serviciu, de cămășile murdare din cufăr, de vecinii care nu mai finisează  reparația, uită de toate, ai grijă de suflet.

4. Fă ordine în casă și în minte

u0411u0435u0437 u043du0430u0437u0432u0430u043du0438u044f.jpg

Anturajul tău, ești tu,  dacă în casa ta lipsește ordinea, nu aștepta ca în capul tău să persiste. Atunci când ești extenuată, când nu mai poți, când ai impresia că o să cazi, aruncă totul din dulap și aranjează din nou, e o metodă bună de a scăpa de depresie și extenuare. Sentimentul de satisfacție de după o asemenea „curățenie” se propagă direct și în mintea ta, pentru că din câte știm, totul se materializează.

5. Ține-te de promisiuni

o-SHOPPING-facebook.jpg

Dacă ai promis, fii atât de drăguță și realizează-ți promisiunie, altminteri nu mai promite niciodată. Cuvintele emană energie, și atunci când le arunci în vânt, se tranformă în energie pierdută. Pierzi timp, frângi inimi, trădezi prieteni, uneori chiar poți pierde serviciul. Ghinionul se va ține lanț atâta timp cât nu te vei ține de cuvânt, toate astea te macină și te extenuiază. Această regulă se referă și la propria-ți persoană, nu planifica ceea ce ești sigură că nu vei putea realiza, nu-ți promite vacanțe dacă știi că n-o să mergi, organismul tău se va dezamăgi amarnic, iar de atunci problemele se vor înzeci.

6.Încetează să te mai inspiri de la pozele glamuroase din rețele


novogodniy-interier-v-stile-provans.jpg


E fumoasă poza nu-i așa?! Ei bine, ea  nu reprezintă o realitate, de aceea nu trebuie să te decepționezi că nu locuiești în asemenea anuraj. Case ideale, la fel ca și familii ideale nu există, de aceea bucură-te de ceea ce ai și de ceea ce reușești să faci, pentru că ai atâtea pe cap.

7. Laudă-ți copilul din tine pentru orice succes, cât de mic


1462935_662654300435720_686071731_n.jpg


Poate nu ești cea mai bună pictoriță sau bucătar, dar dacă totuși progresezi, nu ezita să te lauzi pe tine însuți bucurându-te de micile succese, de pârjoala mai puțin arsă sau de chipul din portret care are asemănări totuși cu un om. Învață să pui preț pe ceea ce faci, orât de neînsemnată n-ar fi ocupația ta, astfel vei obține un car cu energie care te va scăpa de o groază de probleme și de oboseală.

 

8. Alimentează-te corect și fă cât mai mult sport


„Într-un corp sănătos – o minte sănătoasă”, „Sântem ceea ce mâncăm” și de aici lista de astfel de lozici poate continua la nesfârșit, știți de ce?! Pentru că toată teoria asta  de a nu mânca după 18, de a diversifica alimentația, de a consuma mi multă verdeață, chiar funcționează.
Oamenii frumoși și sănătoși mănâncă corect, nu există un alt scenariu, pentru că dacă alimentația este corectă, atunci și nivelul de vitamine și minerale din organism este normal, iar tu vei radia de sănătate și fericire. Sportul e  și el o metodă de a te ține în formă, aleargă, sari, fugi, ridică greutăți, ieși din zona dăunătoare de confort pe care ți-ai creat-o, introdu sala în agenda ta, și atunci vei găsi timp și energie pentru toate.

9 Un somn sănătos înseamnă fericire


catel3


Somnul este nespus de important atât pentru starea fizică, cât și pentru cea psihică, pentru cea din urmă poate chiar mai mult. Un somn corect ar trebui să înceapă la ora 23 pentru un om matur, pentru că anume de la 23:00 și până la 1:00, în organismul nostru are loc procesul de secreție a Serotonina– hormonul fericirii, acest proces are loc dacă organismul uman nu prezintă mari semne de activitate- deci, doarme, dea ceea ar trebui să cizelezi regimul asfel încât fericirea să nu-ți treacă pe alături.

Sfaturile expuse aici nu manifestă reacții adverse și nu necesită prescripție, dar, ca prin minune vă veți simți mai bine, pentru că organismul este o mașinărie de care trebuie să îngrijești în prealabil, de altfel încep prescripțiile…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: