„Afurisitul suc de ananas”

Cât de nebune suntem totuși noi, femeile, de câte ori ne facem singure probleme, apoi ne plângem de milă, apoi iarăși singure le rezolvăm și tot așa la nesfârșit. Încă n-am întâlnit vreo femeie care să nu-și planifice vreo ocupație pentru ziua următoare. Dacă nu are rufe de călcat, atunci cu siguranță trebuie să aspire praful, dacă nu are praf, atunci trebuie să gătescă rețeta cea nouă, descoperită recent.
Suntem mereu în tonus, vrem să le reușim pe toate și să mai includem în agendă măcar încă ceva dacă nu cumva mai rămâne timp liber. Totuși chiar și atunci când parcă ai pus totul la punct și ai putea să te relaxezi, neapărat intervine ceva, inventat desigur de tine, care nu poate fi amânat, anume din acel moment poți să uiți de odihnă pentru că pe parcurs vei mai inventa încă o sumedenie de astfel de ocupații.
Istorioara ce urmează reflecă anume acest prototip de femeie inventivă..
busy-mom1
O dimineață obișnuită
Astăzi am decis să mă recreez un pic, am dormit mai mult, până pe la 8, doar e sâmbătă. Am învelit copiii și i-am lăsat să mai doarmă, apoi mi-am băut cafeaua și mi-am dat seama că de fapt am foarte mult de lucru pentru astăzi. Am pregătit dejunul pentru ai mei, i-am trezit, le-am alinat capriciile, am aranjat paturile, am șters praful din toate locurile disponibile și mai puțin disponibile, apoi mi-am dat seama că am o groază de rufe de călcat. De fapt călcatul nu mi-a luat foarte mult timp, de aceea am decis să fac ordine în dulapuri, când o să mai dispun de timp ca să mă ocup de asta?! Zis și făcut, următoarele două ore am aranjat minuțios rufele în dulap și atunci am înțeles că se apropie ora prânzului, iar timp pentru gătit am foarte puțin. Am fugit repede la Bucătărie și am decis să nu mai merg la piață după produse ci să gătesc din ceea ce am în frigider.
Ora prânzului…
În frigider aveam multe și de toate, am decis să gătesc paste și o salată gustoasă cu ananas, îl aveam conservat. Ananasul am folosit, iar sucul a rămas, să-l arunc? Nuuu, cum să-l arunc, sucul acesta ar merge la un chec franțuzesc, cum să nu-l fac?!
La chec au fost necesare 4 albușuri, gălbenușurile au rămas, să le arunc nu pot, în frigider dacă le pun, o să le arunc mâine… Hmmm, nu se poate.
Deci am decis să fac niște tăieței de casă, să am pe viitor. A duratat ceva timp până tăiețeii au fost gata, și fiindcă aveam tăieței, m-am gândit totuși să folosesc o parte din ei și să gătesc o zeamă gustoasă cu tăieței de casă. Pentru zeamă nu aveam legumele necesare, așa că am decis totuși să merg la market după ele.

Strict după legume

De la magazin am cumpărat legume, verdeață, pâine, pentru că se pare că am terminat-o, smântână pentru zeamă, pastă de dinți, ciupici și șosete, doar erau cu reducere bună, lapte pentru cel mic și bine că mi-am amintit că detergenții sunt pe sfârșite.
Apoi am mers și am achitat niște facturi, am luat hainele de la curățătorie, am dus niște blugi la croitor, am trecut și pe la farmacie să-mi iau niște medicamente, apoi, încărcată cu pungi grele și obosită ca vai de mine m-am întors acasă, am făcut zeama, am dres-o cu suc de lămâie pentru a fi acrișoară, m-am Așezat frântă de oboseală și mi-am dat seama că mi-a rămas jumătate de lămâie…Atunci am înțeles cât de nebună sunt…

femeie-obosita
De ce n-am aruncat nenorocitul de suc de ananas?! Am luat cuminte jumătatea de lămâie rămasă și am ascuns-o în frigider ca nu cumva să mă împingă păcatul să mai inventez vreo rețetă special pentru ea.
Așa m-am relaxat eu în sâmbătă ceea, de fapt așa ne relaxăm noi toate și de obicei “nu facem nimic toată ziua”…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: