Când ne mâncăm problemele sau depre bulimie

Îmi prăjesc un ou și-ți scriu a suta scrisoare care, cu siguranță, va sfârși bucăți în urna cu gunoi la fel ca celelalte.
Prăjesc un ou pentru că poftă de mâncare e tot ce mi-a rămas, e unica dorința de care mă atârn cu disperare pentru supraviețuire.
Am sufletul praf, de fapt nici nu știu dacă-l mai am. Sunt umbra unui om cel car în spate de ceva vreme. S-a transformat în umbră pentru că a primit de la tine mai mult decât se aștepta: picioare fără număr, căderi spectaculoase și deznădăjduiri cât raza bombelor atomice.
Dar…marele DAR se ascunde în stomac…acolo în întuneric bag cu forța tot ce pică (căci nu mai am gust) ca într-un târziu să iasă înapoi pe acceași cale.
Totul e prea sumbru, dar să mă ia naiba dacă n-o să mă răzbun pe tine. Da, așa voi face. Îmi repet fraza din ce în ce mai des „O SĂ MĂ RĂZBUN!” Fac încercări inumane să trezesc omul din mine și să-mi adun sufletul puzzle. Încercare după încercare, zi după zi; mănânc azi mai puțin ca ieri și mâine mai mult că azi. Cad iar . Mă pun pe stop însă nu renunț. Mă opresc și trag o gură de aer. Poate am luat-o brusc din loc?! Mă ridic pe coate, apoi lent mă înalț într-un genunchi pentru a-mi conștientiza problema, îi caut minuțios punctul de pornire, pun cap la cap toate cauzele și-mi apare prima soluție: nu m-am născut ca să fiu înfrântă! Și mă ridic în picioare.

Îmi iau viața în mâini. Mă iert pentru tot ce am făcut în trecut și mă împac cu mine însămi. Aș fi vrut să rup fila, dar e lecția mea de viață, așa că îmi însușesc materia și întorc o pagină albă.
Vrând să mă răzbun pe destin demonstrându-i că nu-mi poate hotărâ trăirile, de fapt, am descoperit o cărare spre autoperfecțiune. Eu pot schimba omul din mine, iar mai multe minți și caractere la un loc pot schimba o societate.
Și…da, viață nu ne da mai mult decât putem duce. 😉

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: