Cumpărături ca la carte sau Cum să mergi după cartofi și să cumperi doar cartofi

Mersul la cumpărături devine tot mai stresant atât pentru femei cât și pentru bărbați. Marketurile care s-au transformat în super, mega și hipermaketuri pun la dispoziție un asortiment cosmic de tot ce vrei și dacă, să zicem, cu 10-15 ani în urmă pe rafturile magazinelor găseai două tipuri de hârtie igienică, unul ieftin și celălalt mai scump, acum sunt peste o sută de branduri care au asortimentele lor în funcție de culoare, miros și încă câteva calificative. Marketologii sunt și ei în pas cu moda și fac tot posibilul pentru ca noi, cumpărătorii finali să cheltuim cât mai mulți bani în magazine, și nu pur și simplu să cheltuim, ei vor să vândă mai mult, decât noi a-m vrea să cumpărăm.
Ți s-a întâmplat vreo dată să te duci la magazin după cartofi și să vii cu zece pungi de “strictul necesar”? Atunci aceste sfaturi sunt pentru tine!
1. Socoteala de acasă coincide cu cea de la târg.


lista-cumparaturi-pacienti-cu-diabet-tip-2

Dacă vrei să nu cheltui bani pentru lucruri inutile, fă-ți lista de cumpărături acasă, introdu acolo strict ce ai nevoie și calculează câți bani aproximativ vei lua cu tine . Sub nici o formă nu pune în coșul de cumpărături ceea ce lipsește în listă și nu lua cu tine rezerve de bani, 70% din femeile care au un surplus de bani, sunt dispuse să-i cheltuie.

2. Mergi la cumpărături odată pe săptămână
Hipermarketurile sunt alegerea ideală din punct de vedere financiar, acolo poți găsi produse la preț mai redus și multe promoții care te vor ajuta să economisești atât bani, cât și timpul petrecut la casă în fiecare seară în magazinele mici, pentru că de fiecare dată când vei merge la magazin pentru un fleac, pe lângă el, vei mai procura încă zece fleacuri, de aceea se întâmplă să mergem după cartofi și să ne întoarcem cu 10 pungi, fără bani și fără cartofi.

3. Căruț mare-produse multe, căruț mic-produse necesare


Marketingul este o “știință” foarte interesantă, anume marketologii au inventat ca în magazine să se introducă cărucioare pe roți cât mai mari, pentru ca în subconștientul clientului să fie “veșnic gol” și acesta, pentru a se împăca cu sine, să-l umple cu nimicuri. Când mergi la magazin, ia căruciorul cel mai mic, și dacă nu ai o listă lugă, ai putea opta chiar pentru un coș, care va câștiga în greutate ori de câte ori vei pune ceva în el, și îți va econmisi banii.

4.Nu merge la magazin pe nemâncate


46025


Cred că ai observat nu odată că atunci când mergi la magazin înfometată ai vrea să cumperi tot ce-ți iese în cale, totul pare nespus de apetisant, și în loc sa-ți cumperi pachetul de covrigi preconizat, neapărat o sa decizi că turtele dulci și chiflele cu mac, sânt indispensabile pentru coșul tău de cumpărături. Oamenii flămânzi cheltuie în medie cu 30% decât cei sătuli. Atunci când ești flămândă, neapărat o să treci pe la masa de degustații și după ce o să guști un oarecare produs, neapărat o să-l cumperi, pentru că fiind atât de flămândă,  o să-ți placă nespus.

5.Reclama bună nu înseamnă calitate


927-1486458154


Reclama este un motor nemaipomenit de promovare, unii și-au făcut averi reclamând produse de spălat vase, averile lor, au crescut din banii noștri, a celor care am cumpărat blestematul gel care apare la toate canalele și care promite a fi magic. Realitatea însă este alta, noi deseori achităm pentru produsul reclamat de câteva ori mai scump, decât ar fi analogul său, care are aceeași consistență, însă nu se bucură de rampă.
Nu cumpăra produse reclamate, pe același raft neapărat sunt încă cel puțin 10 branduri cu nimic mai rele decât cel din reclamă, totuși cu mult mai ieftine.

comert-jsa-notificare

Comerțul nu este tocmai cel mai credibil mediu de afaceri, acolo unde totul se cumpără și se vinde, nu e loc pentru prea mult respect față de client sau față de sănătatea lui, de aceea cred ca n-ar fi de prisos să verificați termenii de valabilitate, calitatea ambalajelor și coincidența preuțurilor de la raft cu cele de la casă, pentru că deseori „din întâmplare”, mercendaizerii mai încurcă prețurile, și cel mai des în favoarea magazinuui, de asemenea nu uitați și de rest, oricât de neânsemnat ar fi, dacă ar fi să calculezi acești bani pe o perioadă mai lungă, ar ieși o sumă care te-ar uimi cu siguranță. Nu te avânta să cumperi produse alimentare la promoție, verifică minuțios marfa promoțională, ai putea avea parte de surprize!
Precauția este salvatoare!

 

autor: Maria Dombrovski

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: