10 trucuri de „îmblânzire” a soacrei

Femeile sunt mereu în plină metamorfoză , ele niciodată nu se opresc din evoluție, de la început sunt fetițe, apoi domnițe, apoi soții și nurori,pe urmă mame, și la pe la sfârșit soacre și bunici. Fiecare etapă își are specificul ei, toate sunt complicate și necesită multă dăruire, totuși după mine cea mai complicată etapă este interacțiunea dintre noră și soacră, e complicat atât pentru noră cât și pentru soacră. Fiecare are caracterul său, ambele sunt încăpățânate și neapărat știu cel mai bine totul și ambele au dreptate, doar nu poate un băiat cu o mamă puternică să cucerească o soție mai slabă, ăsta probabil e cel mai bun argument pentru actualele nurori și viitoarele soacre, așa cum se mai spune în popor “ Uită-te la soacra ta, și vezi cum vei fi tu soacră”.
Relațiile dintre soacră și noră au fost mereu motiv de glume, atât pentru clasicul Ion Creangă în  “ Soacra cu trei nurori” cât și pentru contemporanul  Gheorghe Urschi, care ironizează atât de fin în piesele sale veșnica problemă – „soacra”.
Oricât  te-ai strădui și oricât ai vrea o relație frumoasa cu mama soțului , neaparat va interveni ceva “ foarte important” de la care va începe primul conflict. “N-ai Așezat bine hainele în dulap”, sau “nu ai tăiat corect cartofii în supă”, sau “nu ai îmbrăcat bine copiii”, sunt doar câteva din frazele de căpătâi a soacrelor de la care încep adevăratele războaie.
Sigur că mult depinde de soacră, ea este cea care ar trebui să aibă destulă înțelepciune pentru a cuceri viitoarea noră, totuși sunt și soacre din cele mai “acre”, pe care nu-i chiar ușor să le bucuri cu prezența.
Fiecare relație de interacțiune dintre soacră și noră este diferită de la caz pa caz, totuși există câteva lucruri elementare pe care ar trebui să le știi pentru a nu păși cu stângul pe tărâmul “împărătesc” al soacrei. Iată câteva dintre ele:
1. Nu pretinde dreptul deplin asupra feciorașului ei.
soacra de cosmar
Mamele rămân a fi mame și pentru copiii de după 30, ea mereu îl va ocroti dacă nu prin fapte, măcar prin cuvinte, nu întrerupe această frumoasă afecțiune dintre ea și soțul tău, lasă-l să vorbească cu ea, să-i ducă flori, s-o viziteze, asta chiar nu va face rău relației tale cu soțul, în plus este și un exemplu demn pentru copiii voștri care vor face ceea ce văd în familie. Dragostea lui va ajunge pentru toți, ție chiar îți va reveni cel mai mult!
2. Niciodată nu vei fi fiică, obișnuieste-te cu acest gând.

Mama-si-fiica

Soacra este mama lui, tu o ai pe a ta, deci nu e cazul să te bagi în sufletul ei mult prea devreme, chiar dacă îi vei cădea cu tronc la inimă, soacra niciodată nu te va iubi ca pe o fiica ci ca pe o noră, nu cere ceea ce nu-ți poate da.
3. Fiica ei cu siguranță e mai bună decât tine.
frumoasa
Dacă mai ai norocul să ai și cumnată, atunci felicitări! Pregătește-te să asculți toate detaliile vieții fiicei ei, cât este de deșteaptă, de frumoasă, ce copii educați are și încă alte o mie de detalii care nu te prea interesează. Nu uita s-o lauzi și tu, pentru a preveni vreun „uragan”.
4. Niciodată n-o să gătești mai bine decât ea.
1102014395_univ_sqs_lg
Nici o soacră din lume nu va recunoaște vreo data că nora este mai bună decât ea, mai ales la bucătărie, deci nu te prea lăuda cu Rețete apetisante, ci sun-o ori de câte ori vrei sa gătești ceva pentru a întreba rețeta ceea viasoacra , nu neaparat pentru a găti, ci pentru a-i da importanță, “cere-i unei femei ajotor și-i vei deveni cea mai bună prietenă”.
5. Dacă ai copii, nu uita că ei sunt întâi de toate nepoții ei.

Grandparents And Grandchildren Reading Book On Garden Seat

Niciodată nu pune bariere de comunicare între nepoți și bunica lor, oricât de supărată n-ai fi, nepoții trebuie să comunice cu bunica lor, pentru că ei sunt importanți pentru ea, și îi iubește enorm. Pe lângă toate, copiii tăi au nevoie de comunicare cu bunicii, ei sunt rude, nu uita de acest lucru.
6. Atunci când faci cadouri mamei tale, nu uita și de soacră.
147034l-640x0-w-ace5cb12
Poate că nu e cea mai bună femeie din lume după părerea ta, totuși ea e cea care ți-a oferit un soț și genă copiilor tăi, de aceea nu uita s-o feliciți de sărbători, să-i dăruiești mici cadouri și să-i acorzi atenție, pentru că oricât de tare nu te-ar iubi, cadourile, și mai cu seamă atenția, îi va topi inima, poate nu dintr-o dată, totuși dacă vei repeta acest act, ea se va simți importantă și-și va schimba atitudinea față de tine.
7. Nciciodata nu schimba nimic în casa ei fără permisiune sau rugăminte.
res_5c47c431de350e0529e93690bbb1468a_450x450_98at
Dacă ai avut marele noroc să locuiești sub un acoperiș cu soacra, iar acoperișul aparține ei, atunci fii atât de drăguță și respectă obiceiurile “împărăției sale”, nu face permutații și nu schimba lingurile în compartimentul pentru furculițe, asta o va dezorienta și îți va face zile fripte.
8. Niciodată nu dezvălui problemele dintre tine și soț.
652x450_75381eb059f6037122881142972059
Soacra nu este cel mai potrivit psiholog, atâta timp cât pretențiile sunt legate de fiul ei, de aceea nu-i spune despre gafele pe care le-a făcut și nu-l critica pentru nimic, chiar dacă ea o să-l certe de față cu tine, sufletul ei va fi desigur de partea lui, și ori de câte ori va avea ocazia, i se va plânge lui pentru că tu nu îl respecți.
9. Oferă ajutor atâta cât ți se cere, nu exagera.
mama-ocupata-multe-maini
Probabil ați întâlnit nu odată nurori care își ies din fire pentru a fi de folos soacrei, se trezesc mai devreme decât ea și aleargă ca nebunele pentru a câștiga laude, comportament absolut greșit. Soacra se va obișnui cu hipertutela ta și va fi de ajuns o singură dată sa nu poți interveni, ca sa devii dușmanul numărul unu. Ajutați-o, respectați-o dar până la urmă totul are o limită pe care dacă o depășești, ai de suferit cu siguranță.
10 Niciodată nu critica soacra de fața copiilor sau a soțului și nu isca intrigi
sfatulparintilor.ro-cearta-cuplu

Relația dintre voi două, vă privește numai pe voi, ea diferă de la o zi la alta, de aceea nu e cazul să te plângi cuiva despre atitudinea sa față de tine, pe lângă faptul că totul va ajunge la urechile ei, nici tu nu te vei simți bine știind că ai vorbit urât despre ea, mai cu seamă față de copii sau de soț, comportă-te frumos pentru că primești exact ceea ce dăruiești, manipularea nu este cea mai bună metodă de răzbunare.

autor: Maria Dombrovski

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: