Adevărata femeie. De ce o distrugem?

Societatea modernă cultivează în mentalitatea femeilor roluri bazate pe stereotipuri: femeie vamp, business lady, scorpie, blondă, amazoană etc. Fiecare rol e un fel de „uniformă” care nu are nimic în comun cu individualitatea noastră. Ni se spune că trebuie să manipulăm barbații, indiferent de sunt ei sau nu sunt de acord cu asta, ni se impune să învățăm cum să-i manipulăm. Ni se impun anumite standarte de frumusețe şi nu contează că fiziologia umană nu ne permite, noi trebuie să facem pe dracu’n 4, dar numaidecât să arătăm aşa cum cere societatea.

Iar în tot acest timp, în care tot fugim de la un training la altul, sărim de pe masa de operații estetice sub aparatele de modelare corporală, ne alimentăm cu energia razelor de soare, pentru că mâncarea nu mai e la modă, adevărata femeie din noi, unică, care nu se încadrează nici unui şablon, îşi aşteaptă tăcută şi umilă sfârşitul.

Închipuie-ți că această femeie adevărată din interiorul tău e o zeiță, un potențial al succesului, o realizare totală în toate domeniile vieții. Această femeie are libertatea deplină de exprimare a propriului stil, propriei viziuni. Ea nu urmează stereotipurile impuse de aşa zisa „filosofie” modernă, pe ea n-o paşte riscul de a degrada.

Iar tu, prin alergatul continuu dupa încadrarea în standarte, vrei s-o nimiceşti. De ce?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: