Doinela Cecan, stilista care își urmează visele…

Se spune că dacă vrei să obții succesul, alege să faci ceea ce-ți place. Doinela Cecan e exemplul femeii care a ales să-și urmeze visele. Ea a dat dovadă de ambiție și a demonstrat lumii întregi că poți obține o carieră de succes ascultându-ți inima și transformând hobby-ul în profesie. Doinela e un hair-stylist și un hairstyle coach cu renume mondial, care a reușit să ducă faima țărișoarei noastre în întreaga lume. E devotată pasiunii de a aduce zâmbete și a oferi încredere de sine femeilor. Cunoștințele și experiența acumulată le oferă cu drag tuturor în comunitatea Love your hair.

26196230_976872749126729_7774539442470542620_n

JFP: Doinela, cum a început drumul tău în domeniul ales? Când ai înțeles că vocația ta este să dărui frumusețe femeilor?

Doinela Cecan: Drumul meu începe acum 11 ani în Chișinău . Atunci m-a descoperit profesoara mea de practică doamna Tatiana, care mereu spunea că eu am un talent aparte. Nu m-am oprit nici o clipă, am avut vacanțe maxim 7 zile, în care să nu ating părul, în rest am continuat să caut idei noi ca să fac cît mai mulți oameni fericiți.

Este o vorbă din popor: cizmarul e mereu fără cizme. Ceea ce nu te caracterizează pe tine. Cum faci să ai o podoabă capilară îngrijită și mereu de invidiat? Ai careva ritualuri de îngrijire a părului pe care le faci singură?

Am o colecție mare de produse de îngrijire, pe care le încerc mereu pe mine și, pentru că mă concentrez mereu pe produse profesionale, de calitate, efect este fără îndoiala. Merg la coafor și eu regulat. Mai fac tratamente singură și uneori împrospătare de culoare, în rest, ador să merg la specialiști.

26169303_975225119291492_8761262639471203032_n

Cum e să lucrezi ca hairstilist peste hotare?

Peste hotare e altfel, lumea are alte tipuri de păr și, desigur, uneori e mai greu să înveți tot de la 0, dar prin muncă tot e posibil. Aici sunt mereu seminare și lecții de calificare, lucru care ajută să crești . Important să vrei să investești în cunoștințe. Eu cred că un om crește dacă investește în el.

Ce înseamna tehnica foarfecelor fierbinți? Ce beneficii are?

Foarfeca fierbinte are un beneficiu aparte așa cum tăietura se face cu temperatură anumită (topește dacă m-aș putea exprima așa), ceia ce previne despicarea capetelor. Eu personal îl ador. La fel și clienții care l-au încercat.

26219210_978700915610579_2188309634389542908_n

Ce proceduri de îngrijire a părului recomanzi cititoarelor?

Zilnic eu folosesc doar uleiuri ușoare, dar la fiecare spălare e important a folosi un șampon potrivit, balsam, leave in, spray protecție și ulei.

Te-ai gândit vreodată să deschizi o școală pentru femeile care ar vrea să urmeze cariera de hairstylist?

Școala m-am gîndit să deschid, însă necesită mult timp, iar eu mereu sunt în deplasări cu seminare și traininguri importante de care nu mă pot lasa. Poate pe viitor voi forma un centru de cursuri, care permite împrospătarea cunoștințelor la stiliștii care nu au posibilitatea să meargă peste hotare.

Cum este Doinela Cecan ca om?

Eu ca om – cred că sunt o fire nebunatică, dar ușor de rănit. Cred mereu în oamenii buni și am încredere uneori prea devreme. Dar mama mea spunea: omul vede în alții ceea ce are în propriul suflet. Sunt și o femeie puternică, am trecut prin multe greutăți în viață, la vîrstă prea devreme . Dar și o visătoare…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: