Uleiul de Argan,aurul lichid al industriei beauty

Where-Does-Argan-Oil-Come-From

În ultimii ani uleiul de argan a devenit un ingredient popular la nivel global pentru îngrijirea pielii și a tenului, însă “aurul lichid” al Marocului este utilizat de către femeile din nordul Africii de mii de ani, tocmai datorită proprietăților sale multiple de vindecare și îngrijire.

Noi, echipa TestBox by Jurnalul unei Femei Puternice ne-am propus s-ă descoperim beneficiile uleiului marocan, să-l testăm și să venim cu impresii. IMG_20190228_172620_443.jpg Uleiul de argan se obține din nucile copacului argan, care crește în numai câteva regiuni din Maroc, fiind astfel unul dintre cei mai rari arbori din lume. Consistența sa este una complexă și prețioasă și din ea fac parte nutrienți importanți ca acizi grași (peste 70% sunt acizi oleici și linoleici, care au proprietăți antiinflamatoare), antioxidanți, vitamina E și caroten. Beneficiile pentru sănătate a uleiului de argan implică: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru întreținerea și frumusețea pielii, părului, unghiilor. Are proprietăți hidratante și protejează pielea, astfel încât poate fi utilizat pentru masajul pielii, inclusiv la bebeluși. Multe dintre femei, utilizează acest ulei pentru a trata buzele uscate.

 

 Îngrijirea părului cu ulei de argan

Uleiul de argan oferă luminozitate părului, îl hrăneşte făcându-l moale, mătăsos, rezistent şi mai sănătos. De asemenea, îl protejează împotriva efectelor nocive ale soarelui şi redă vigoare chiar şi firelor de păr subţiri şi fragile. Când mergi la plajă, masează-ți părul umed cu câteva picături de ulei de argan, imediat ce ai ieşit din apă, iar acesta va forma un scut protector împotriva razelor solare şi a apei sărate.

Pentru părul despicat şi fragil este ideal un tratament cu ulei de argan, însă îl poţi folosi şi dacă ai părul gras sau fără volum.

Care sunt avantajele utilizării uleiului de argan pentru păr?

 • regenerează celulele părului despicat datorită conţinutului de Omega 3 şi Omega 9
 • înmoaie firul de păr şi îi redă frumuseţea
 • hidratează părul şi îi oferă elasticitate
 • netezeşte părul făcându-l mai uşor de pieptănat şi aranjat
 • previne efectele nocive ale soarelui, vântului, apei sărate de mare
 • hrăneşte părul, îl întăreşte şi îl ajută să se refacă după uscarea cu feonul, după întinderea cu placa sau ondulare, după vopsit sau aplicarea constantă a fixativului

Îngrijirea tenului cu ulei de argan

Uleiul de argan are un puternic efect antioxidant, hidratant şi reparator. Aplicat regulat, oferă elasticitate pielii, o hrăneşte, o vindecă şi previne întinderea. Datorită conţinutului ridicat de vitamina E, uleiul de argan are uimitoare puteri de vindecare a rănilor, arsurilor, eczemelor, psoriazisului, contribuie la eliminarea acneei rozacee, a inflamaţiilor şi infecţiilor pielii. Tocofenolul (un antioxidant puternic din uleiul de argan) este responsabil pentru efectul antiîmbătrânire al uleiului, contribuind la reducerea ridurilor şi netezirea tenului.

Chiar dacă este un ulei, şi uleiurile sunt de obicei grase, uleiul de argan poate fi folosit cu rezultate foarte bune şi de persoanele cu ten gras.

Care sunt avantajele utilizării uleiului de argan pentru ten?

 • tratează pielea uscată, o hidratează şi restabileşte pH-ul natural
 • estompează ridurile, oferă elasticitate şi netezeşte pielea
 • oxigenează celulele şi are efect tonic
 • protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete
 • reglează eliberarea de sebum a tenului gras şi îi oferă luminozitate
 • estompează petele
 • regenerează pielea şi reduce cicatricile
 • tratează acneea şi alte afecţiuni ale pielii

Îngrijirea unghiilor folosind ulei de argan

Uleiul de argan se numără printre cele mai bune tratamente pentru îngrijirea unghiilor. Întăreşte unghiile, le ajută să se refacă, are grijă de cuticule şi oferă protecţie împotriva agenţilor nocivi din exterior, precum detergenţii, expunerea la căldură sau frig şi diverse substanţe cu care pot intra în contact.

Dacă aplicaţi ulei de argan pe cuticule seara, înainte de culcare, acesta vă va ajuta să scăpaţi de roşeaţa cauzată de forfecuţă, de iritaţiile provocate prin ruperea cuticulelor şi le va grăbi vindecarea. Pentru o manichiură perfectă şi de durată tot uleiul de argan este soluţia, deoarece el protejează foarte bine unghiile şi va contribui la menţinerea stratului de ojă pentru mai mult timp, fără a se crăpa. Uleiul de argan este un adevărat remediu şi pentru ciuperca piciorului sau unghiile încarnate datorită conţinutului ridicat de acizi graşi.

Care sunt avantajele utilizării uleiului de argan pentru unghii?

 • fortifică unghiile şi previne ruperea lor
 • hidratează unghiile şi cuticulele
 • elimină roşeaţa din jurul unghiilor şi grăbeşte vindecarea
 • contribuie la diminuarea inflamaţiilor şi iritaţiilor cuticulelor
 • contribuie la regenerarea celulelor unghiilor şi la sănătatea lor
 • elimină petele de pe unghii şi luptă împotriva unghiilor incarnate şi a ciupercilor
 • previne deteriorarea manichiurii şi îi oferă strălucire

Îngrijirea scalpului folosind ulei de argan

Uleiul de argan este un bun tratament şi pentru un scalp uscat, contribuind la hidratarea pielii scalpului şi la eliminarea mătreţii prin grăbirea procesului de regenerare. Dacă te confrunţi cu mâncărimi ale scalpului cauzate fie de vopsit sau de un sampon ce nu îţi prieşte, poţi apela la uleiul de argan. Şi chiar dacă nu ai niciuna dintre aceste probleme, poţi aplica oricum ulei de argan pe scalp pentru a-i menţine sănătatea.

Care sunt avantajele utilizării uleiului de argan pentru scalp?

 • hrăneşte scalpul
 • contribuie la înlăturarea mătreţii
 • calmează mâncărimile
 • contribuie la regenerarea şi vindecarea pielii
 • menţine pielea capului sănătoasă

 

Îngrijirea mâinilor folosind ulei de argan

Pielea mâinilor este cea care suferă poate cel mai mult din cauza agresiunilor din mediul înconjurător şi a interacţiunii cu apa dură sau cu diverse substanţe din detergenţi, ori cu frigul, iarna.

Pielea uscată şau crăpată a mâinilor se repară foarte uşor cu ulei de argan, la fel ca şi roşeaţa provocată, de exemplu, de expunerea la frig. Acesta pătrunde rapid în pielea afectată şi hrăneşte ţesuturile uscate, contribuie la oxigenarea intracelulară şi la repararea celulelor. Pielea mâinilor devine astfel sănătoasă, elastică şi catifelată.

Care sunt avantajele utilizării uleiului de argan pentru mâini?

 • catifelează şi oferă elasticitate pielii
 • hrăneşte ţesuturile
 • tratează pielea uscată şi crăpată de frig sau expunerea la detergenți sau săpunuri
 • înlătură roşeaţa mâinilor
 • stimulează regenerarea celulelor.

Tratarea vergeturilor folosind ulei de argan

Uleiul de argan este excelent ca tratament împotriva vergeturilor pentru femeile însărcinate, şi nu numai, deoarece este capabil să regenereze pielea, să o vindece şi să îi restabilească elasticitatea. Viitoarele mămici pot începe să folosească uleiul de argan cu regularitate pentru prevenţia vergeturilor, încă din primele luni de sarcină. Un masaj aplicat regulat, întregului corp, cu ulei de argan va ajuta pielea să treacă mai uşor peste diversele etape ale unei sarcini fără să lase semne inestetice în urmă. Desigur nu doar viitoarele mămici pot beneficia de acest tratament, masajul cu ulei de argan putând fi o experienţă plăcută şi benefică pentru oricine.

Care sunt avantajele utilizării uleiului de argan în tratarea vergeturilor?

 • regenerează pielea
 • contribuie la prevenirea şi vindecarea vergeturilor
 • restabileşte elasticitatea pielii în zona unde acestea au apărut
 • poate fi folosit şi pentru masajul întregului corp

 

Tratarea celulitei folosind ulei de argan

Celulita, sau aşa numitul aspect de coajă de portocală al pielii, poate fi înlăturată urmând un tratament zilnic pe bază de masaj corporal cu ulei de argan. Acesta este bogat în tocoferoli ce au efect drenant asupra pielii, stimulează circulaţia sangvină şi poate dizloca grăsimea depusă. Prin mişcări circulare uleiul pătrunde în piele şi stimulează arderea grăsimilor şi refacerea celulelor sănătoase. Desigur, masajul singur nu vă garantează rezultate uimitoare dacă nu adoptaţi şi câteva schimbări în stilul de viaţă şi în alimentaţia zilnică.

Noi am început a folosi recent uleiul de argan. L-am inclus în rutina zilnică de îngrijire a tenului înainte de somn, precum și ca mască pentru păr. În câteva zile  de folosire a lui în locul cremei de noapte, am obținut un ten neted, bine hidratat, iar peste o săptămână de întrebuințare, am scăpat de iritațiile provocate de vânt și decalajul de temperatură din această perioadă.

Părul a căpătat strălucire, dar este nevoie de un timp mai îndelungat,așa încât să vedem rezistență și diminuarea excesului de sebum.

Sursa: MarieClaire  Sfatul Medicului Equilibra Moldova

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: